divendres, 20 de juliol del 2012

Cala Mitjana, Trebaluger, Fustam i Escorxada

El punt de partida d'avui ha estat l'aparcament de cotxes, a peu de la carretera que condueix a cala Galdana.

Aquí comença el camí que, en 10 minuts a peu, et deixa a cala Mitjana.

Per a arribar a les altres la única manera és a peu. Val a dir que, per anar a la cala Fustam i la Escorxada és millor aparcar el cotxe a la platja de Binigus, però avui que estàvem caminadors hem escollit una ruta d'uns 15 kms a peu.

Des de Cala Mitjana, es pot anar, resseguint la costa, cap a les altres cales. Com a camí d'anada, en lloc d'anar per aquest, hem decidit agafar el Camí de Cavalls i fer la bona caminada de 8 kms gairebé amb trams força desnivellats però de bon caminar.

A 1'5 km d'arribar a Binigaus, agafant un camí a la dreta i seguint-lo aproximadament 1 km, per fi, comencem a respirar la platgeta !!! Arribem a Cala Escorxada.

Després d'un bany terapèutic, el camí que agafem de tornada regala unes vistes encara més boniques de la cala.

5 minuts a peu i ja s'arriba a cala Fustam. Més petita i recollida però amb moltes algues. La imatge d'aigua blava amb el fons de sorra vlanc canvia pel fons fosc de les algues. Tot i això la platja és neta igual. Sembla que camis per una alfombra.

La part més difícil de la ruta d'avui és el tram de camí des de cala Fustam fins la Trebaluger, el corriol és bastant abrupte però les vistes són magnífiques.

Després de mitja horeta caminant, ens trobem amb una panoràmica espectacular. Apareix sota un penya-segat la cala Trebaluger.
La nota negativa, sota el meu gust, és la massificació de gent. Fins i tot una golondrina hi realitza trajectes des de Cala Mitjana. L'aigua clara i la sorra blanca és el seu principal atribut.
Un personatge va de tan en tant caminant amb una nevera des de Cala Mitjana venent refrescos per 2€. També ho fa al mateix preu la golondrina que fa trajectes de turistes, però has de caminar per a arribar-hi. En canvi, el "personatge" vé caminant per la sorra. 2€ és una benedicció quan has caminat 14 kms al llarg del migdia. 2 llaunes si us plau !!!
La tornada a Cala Mitjana és un passeig de 30 minuts més + 15 minuts fins l'aparcament del cotxe. VAIA PATEJADA ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada